>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-гравець "Карпат" виявився гомофобом: "У Німеччині все штучне, багато геїв"

Кополовцю стало гидко, коли він помилково зайшов у гей-клуб

Екс-гравець "Карпат" виявився гомофобом: "У Німеччині все штучне, багато геїв"

Екс-півзахисник "Карпат", а нині гравець 5-го німецького дивізіону Михайло Кополовець розповів про своє життя у Німеччині.

"В Оберлізі дуже багато дублів команд, які грають у вищих дивізіонах. Тому на матчі беруть 3-4 серйозних професіоналів із, наприклад, третьої ліги. Такі команди спокійно могли б грати на рівних з українською Першої лігою. Третя німецька ліга, щоб ви розуміли, - це сорокатисячні стадіони і прямі трансляції всіх матчів.

"Айнхайт" має стадіончик невеликий. Коли я тільки прийшов, на трибунах збиралося по три тисячі вболівальників. А кубкову гру з "Карл Цейс" відвідало мало не пів-Рудольштадт, населення якого - 25 тисяч осіб. Квиток на матч коштує 10-15 євро.

Українці за кордоном збираються, хочуть спілкуватися. Але молоді мало, переважно, це люди 45-50 років.

Я не розумію тих, хто виїжджає з України і осідає в Німеччині - тут важко психологічно. Усе розмірено, спокійно. Я одного разу "залипнув" на світлофорі - вже зелений, а я стою. І ніхто хоча б раз мені не посигналив! Зате приїхав в Ужгород, ледь жовтий - вже сигналять. Відчуваю, що я - вдома, ось це мені й треба. Так, у Німеччині соціальні виплати, але тут все штучне, багато геїв.

Одного разу

випадково зайшов у гей-клуб на дискотеку і не зрозумів, що відбувається. Я ледь там не блюнув. Мені було огидно, а німцям - нормально... Я не з того світу. Українцям така Європа ще довго не укладатиметься в голові. Двоє чоловіків ідуть, тримаються за ручки, цілуються... Було б це в Ужгороді - уже б обидва отримали по голові", - розповів Кополовець у бесіді з "Футбол24".

Нагадаємо, що Кополовець працевлаштувався у Німеччині у березні цього року. Екс-півзахисник "Карпат" і "Говерли" підписав контракт з "Айнхайтом" з Рудольштадту. На той момент "Айнхайт" посідав останнє місце у групі "Нордост - Зюйд" п'ятого дивізіону Німеччини.

До цього Кополовець грав у Білорусі за "Белшину". А за "Карпати" відвертий півзахисник відіграв 7 сезонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram