>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росію покарають за демарш після матчу з Канадою

Зірки НХЛ намагалися зупинити своїх партнерів

Росію покарають за демарш після матчу з Канадою
Фото: IIHF

У неділю збірна Росії осоромилася у фіналі ЧС. Росіяни у вирішальному матчі програли Канаді - 1:6. Отримавши срібні медалі, російські хокеїсти покинули лід, не залишилися на підняття прапорів і прослуховування гімну Канади. Тепер до Росії застосують санкції. Про це повідомив президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель:

"Насамперед, я хотів би сказати, що це неприйнятно. Це прояв неповаги до команди-суперника. Мене дуже розчарував і засмутив цей факт. Це йде врозріз із нашими правилами чесної гри, це неповага до нашої гри, тому це просто неприйнятно. Я не сприймаю таку поведінку. Я дуже поважаю Росію і російський хокей, і мені було дуже важко спостерігати за такою поведінкою.

Я повертаюся в офіс завтра, ми обговоримо цю ситуацію і однозначно застосуємо якісь санкції. Ми подивимося, що можна зробити, я особисто простежу за тим, щоб їх застосували. Ми тільки можемо чинити за своїм правилами, тож треба дивитися регламент. Потім ми повернемося до питання, чому таке сталося, і ми повинні знайти відповідальних за це людей.

Я розмовляв із Третяком вчора ввечері, він теж здивувався. Він вручав медалі, він не може займатися всім, тож це була робота головного тренера Знарка і генерального менеджера Сафронова. Тільки Олександр Овєчкін та Євген Малкін намагалися зупинити команду, і не потрібно шукати виправдань, що хвіртка була відкрита, або що їх не поінформували. Всі хлопці знають, як проводяться фінальні церемонії нагородження".

Зазначимо, президент ФХР Владислав Третьяк заявив, що "хлопці не зрозуміли організаторів". У свою чергу міністр спорту РФ Віталій Мутко пообіцяв розібратися в ситуації, зазначивши, що збірна вчинила негарно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram