>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Валя Семеренко програла "бронзу" Вітковій у Рупольдінгу

Українка не змогла подарувати собі медаль на день народження

Валя Семеренко програла "бронзу" Вітковій у Рупольдінгу
Фото: EPA/UPG

У неділю в Рупольдінгу мас-стартами у жінок і чоловіків завершився черговий етап Кубка світу. У жіночій гонці чудову перемогу здобула Дар'я Домрачова. Лідер збірної Білорусі пішла в гонку з відкритим забралом, роблячи ставку на свій незмінний козир - найвищу швидкість на дистанції і не звертаючи увагу на невдачі на вогневих рубежах. Три похибки Даша легко компенсувала на трасі, і після чистого останнього рубежу пішла одноосібним лідером, довівши мас-старт до логічної перемоги!

Німкеня Франциска Пройсс в середині п'ятого кола скинула суперниць і пішла за сріблом. Цей успіх став першим подіумом 20-річної спортсменки. До того ж - здобутий у рідній Баварії. А долю третього місця на фінішній прямій вирішували Вероніка Віткова, Валя Семеренко і Анаїс Бескон. Трохи швидшою виявилася чеська біатлоністка, а Валя, якій в день гонки виповнилося 29 років, стала четвертою.

Лідер Кубка світу Кайса Макаряйнен була мало схожа на себе, не здивувала ні швидкістю, ні точністю: з чотирма штрафними колами фінська прима фінішувала сьомою. Відзначимо також невдачу найближчої переслідувачки Семеренко в боротьбі за третє місце загального заліку Доротеї Вірер - італійська спортсменка вже на першому колі впала, і це падіння обумовило всю гонку, яку Вірер закінчила на 13-му місці.

Успіх Домрачової вдихнув нове життя в боротьбу за жовтий біб. Першу сходинку у загальному заліку як і раніше утримує Кайса Макаряйнен, але її перевага над білорускою скоротилася до 58-ми балів - відстань однієї перемоги. Валя Семеренко як і раніше йде третьою, але тепер позаду неї Вероніка Віткова, що має на 25 очок менше, ніж наша біатлоністка.

Чоловічий мас-старт вийшов ще більш захопливим. Доля медалей вирішилася на фінішній прямій. Та ще й як!!! На останнє коло дистанції щільною групою пішли Сімон Шемпп, Кантен Філон Майї, Еміль Свендсен, Міхал Шлезінгр і Уле-Айнар Бйорндален. Перед фінішною стометрівкою всі вони були у півторасекундному інтервалі. Але норвежці не впоралися зі швидкістю і відпали: Свендсен - через недавно перенесену хворобу, Бйорнадлен - через

фінішну жвавість, що пішла з роками.

Зате трійка, що залишилася, видала на фініші справжній спектакль. Вони разом вийшли на фінішну пряму і паралельними курсами рушили до заповітної стрічки. І всі троє порвали її з точністю до десятої частки секунди!!! Неупереджений фотофініш виніс суворий вердикт - черевик витягнутої далеко вперед ноги Сімона Шемппа виявився на кілька міліметрів попереду Філона Майї, який фінішував на прямих ногах! Третє місце Шлезінгра - теж безсумнівний успіх, але й велике розчарування, адже перемога була так близько...

У загальному заліку Кубка світу Мартен Фуркад, який фінішував 21-м, зберігає лідерство, але його перевага над Антоном Шипуліним (6-е місце) методично скорочується, і зараз становить лише 45 очок - інтрига повертається! На третє місце вийшов Сімон Шемпп, на 14 балів випередивши Еміля Свендсена.

Біатлон. Рупольдінг. Кубок світу.

Мас-старт, жінки

1. Дар'я Домрачова (1+0+2+0) 35:17.5

2. Франциска Пройсс (0+1+1+0) +16.5

3. Вероніка Віткова (1+1+1+0) +22.9

4. Валя Семеренко (1+0+1+0) +23.2

Біатлон. Рупольдінг. Кубок світу.

Мас-старт. Чоловіки

1. Сімон Шемпп (0+0+0+0) 35:42.8

2. Кантен Філлон Майє (0+0+0+0) +0.0

3. Міхал Шлезінгр (0+0+0+0) +0.0

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram