>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Норвегія перервала російську гегемонію в чоловічих естафетах

Шипулін і Ко, які виграли три останні гонки, цього разу задовольнялися бронзою

Біатлон. Норвегія перервала російську гегемонію в чоловічих естафетах
Свендсен свой этап отработал идеально
Фото: sport-express.ru

Дуже красивою естафетною гонкою у чоловіків порадував глядачів Рупольдінг! Нарешті Німеччина не підвела зі справжньою біатлонною погодою, що дозволила спортсменам показати свої найкращі якості. І гонка вдалася на славу! На відміну від жіночої естафети, коли питання про переможця було не актуальним вже до середини гонки, у чоловіків лідери змінювалися досить часто.

У підсумку перемогу вибороли біатлоністи з Норвегії. Фінішер команди Еміль Свендсен, схоже, повертає форму після хвороби. Це він продемонстрував приблизно за п'ятсот метрів до фінішу, коли ефектним ривком в пагорб залишив позаду німця Симона Шемппа і спокійно перетнув межу першим. Команда Німеччини здобула срібло, а третя позиція у росіян.

Ще один фаворит, збірна Франції, втратила шанси на перемогу на стрільбі стоячи другого етапу, коли Сімон Детьє зазирнув на штрафне коло.

Збірна України, яка виступала експериментальним складом, провела гонку рівно, але без особливого блиску. На жаль, за швидкістю наші спортсмени не зуміли конкурувати з представниками першої вісімки, зате показали другий після Німеччини результат у стрільбі - всього п'ять додаткових патронів! Тим не менш, швидкість сьогодні була важливішою і на фініші наші хлопці показали 11-й результат.

Завтра п'ятий етап Кубка світу в Рупольдінгу продовжиться спринтом серед жінок.

Біатлон. Кубок світу. Рупольдінг

Естафета. Чоловіки

1. Норвегія (0+8) 1:09:42.3

2. Німеччина (0+4) +4.6

3. Росія (0+8) +8.4

4. Франція (1+5) +23.8

5. Австрія (1+8) +24.5

6. Чехія (0+7) +30.8

7. Словенія (2+8) +2:46.8

8. Білорусь (0+10) +2:53.6

...

11. Україна (0+5) +3:03.1

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram