>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У севастольского футбольного клубу немає грошей для участі в чемпіонаті Росії

РФС клуб створив, а про спонсорів не подумав

У севастольского футбольного клубу немає грошей для участі в чемпіонаті Росії
Александр Красильников
Фото: xsport.ua

Севастопольський футбольний клуб СКЧФ, який був включений РФС в другій російський дивізіон, найближчим часом може знятися з чемпіонату. Причина - відсутність спонсора. Про це заявив президент СКЧФ Олександр Красильников:

«В даний час клуб фінансується тільки за рахунок моїх власних і позикових коштів. Ніяких додаткових грошей ззовні до нас не надходило. У нас з колишніх часів залишився тільки паливний партнер. В умовах перехідного періоду питання з фінансами стоїть як ніколи гостро. Якщо в найближчий тиждень не буде вирішено питання зі спонсорством, то ми будемо змушені знятися зі змагань. У нас немає можливості утримувати клуб в повному обсязі. 10 днів тому ми відправили листи до Міністерства спорту РФ і Російський футбольний союз, де виклали ситуацію, що склалася, але поки відповідей не отримали. Мабуть, всі чекають 18 вересня, коли в УЄФА пройде зустріч керівників футбольних федерацій Росії та України по кримському питанню.

Але коли ми цієї весни повернулися додому, в Росію, то наш спонсор (Вадим Новинський) відмовився від продовження співпраці. У Севастополі немає великого бізнесу, тому нам практично неможливо знайти джерело фінансування у себе в місті. Міський бюджет дотаційний, він також не потягне великий футбол".

Нагадаємо, влітку цього року в Севастополі закрили однойменний клуб, який брав участь в українській Прем'єр-лізі. На місці "української" команди з'явився новий клуб СКЧФ (по суті, окрім "вивіски" нічого не помінялося), який РФС в обхід ФІФА і УЄФА заявив під другий російський дивізіон. Зараз СКЧФ, як і ще два нові кримські клуби, відчувають фінансові труднощі: українські спонсори пішли, а росіяни вкладати гроші не хочуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram