>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Черній будуватиме український "Будівельник"

Легіонери розбавлятимуть гру чемпіонів

Черній будуватиме український "Будівельник"
​Виталий Черний
Фото: sportbest.net

Цього міжсезоння "Будівельник" покинув наставника Айнарса Багатскіса, під чиїм керівництвом "будівельники" виграли два чемпіонати Суперліги. Новим наставником команди став Віталій Черній. В інтерв'ю клубній прес-службі новий керманич "Будівельника" розповів про свою кадрову політику:

"Маю сказати, що мені дуже імпонувала гра "Будівельника" під керівництвом Айнарса Багатскіса. Команда грала в сучасний європейський баскетбол. Звичайно, треба розуміти, що в тому колективі багато залежало від кваліфікованих легіонерів, які мали необхідну для тактики Айнарса кваліфікацію. Зараз важко щось міркувати про наш ігровий малюнок, адже ми до старту сезону ще суттєво змінимося в кадровому плані, але в цілому, не бачу причин кардинально відходити від того, що подобалося глядачам і приносило перемоги.

У "Будівельника" буде кілька зарубіжних гравців, але робити акцент в нашій грі на них ми не будемо, тому, що не вважаємо це доцільним. Упевнений, нам потрібно будувати команду з українцями на провідних ролях. Так, легіонери будуть, але вони скоріше розбавлять нашу гру.

Насамперед, нам необхідно посилення на позиції першого номера і бажано, щоб це був український баскетболіст. Хочу, щоб такий гравець вмів керувати партнерами, мав вплив на команду на майданчику, а в ідеалі і поза її межами.

Центровий? Костя Анікієнко талановитий гравець, і нам зараз треба підписати такого баскетболіста, поряд з яким Костя б розвивався. Костя має знати, що він не єдиний, що йому доведеться боротися за місце в складі, а не просто плисти за течією піднявши лапки догори".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Даріуш Лавринович, один з найкращих центрових Європи, покинув Київ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram