>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

1/8 фіналу ЧС: чи зупинить Африка європейських грандів?

Сьогодні "Чорний континент" може втратити свої команди на мундіалі

1/8 фіналу ЧС: чи зупинить Африка європейських грандів?
Фото: EPA/UPG

Понеділок у Бразилії мине під знаком протистояння Європи й Африки.

Першими на поле вийдуть збірні Франції та Нігерії. "Триколірних" вважають беззаперечними фаворитами майбутньої гри. На груповому етапі французи і без Рібері показали яскравий футбол в атаці (8 голів у перших двох матчах), перетворившись на одного з тіньових фаворитів турніру. Потенціал цієї команди величезний. Можлива відсутність Сахо (центральний захисник отримав мікротравму на тренуванні) не зіпсує настрою Дешаму - Варана і Косельного цілком достатньо.

Нігерії ж не допоможе Бабатунде. Півзахисникові "Волині" в матчі проти Аргентини зламав руку одноклубник. Загалом, "суперорли" заледве чи здатні здивувати суперника. На груповому турнірі підопічні Кеші продемонстрували посередній футбол, але завдяки провалу Боснії вийшли в плей-оф. До того ж напередодні матчу футболісти Нігерії "застрайкували", вимагаючи від босів федерації преміальних. Тож свої завдання "суперорли" в Бразилії вже виконали. Типова африканська збірна!

Зазначимо: Франція зустрічалися з африканськими командами на чемпіонатах світу чотири рази (2 перемоги і 2 поразки).

Не повинна мати проблеми Німеччина. Алжир на груповому етапі здивував, показавши доволі яскравий атакувальний футбол (браво, Фегулі та Слімане!). Але все ж оборона у команди Халілходжича кульгає на обидві ноги. Якщо вже Корея регулярно знаходила проломи в алжирських редутах, то що казати про бундестім, у складі якої є Томас Мюллер (4 м'ячі на груповому етапі)? Букмекери абсолютно впевнені у перемозі машини Льова, оцінивши перемогу африканців аж в 11 (перемога Німеччини - 1,4, нічия в основний час - 5,2).

Зазначимо, що Алжир вперше у своїй історії пробився в плей-оф. У 1982 році "лисиці пустелі" були близькими до виходу з групи. На іспанському мундіалі збірна здобула на груповому етапі дві перемоги (у тому числі і над Німеччиною - 2:1), але фінішувала на третьому місці. У матчі останнього туру Німеччина під свист трибун мінімально перемогла Австрію. У підсумку Німеччина, Австрія та Алжир набрали по 4 очки, але через кращу різницю м'ячів далі пройшли європейські команди. "Лисиці пустелі" і ледь не вся європейська преса звинуватили Німеччину й Австрію у змові (1:0 в останньому турі влаштував усіх), але довести будь-що було неможливо. ФІФА після цього інциденту постановила грати матчі останнього туру ЧС одночасно. Можливо, Алжирові час узяти реванш за ту "ганьбу"?

19:00 – Франція – Нігерія (Бразиліа, "Національний", суддя: Марк Гейгер, США)

23:00 – Німеччина – Алжир (Порту-Алегрі, "Бейра Ріо", суддя: Сандро Річчі, Бразилія)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram