>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фани "Таврії" кричать SOS: врятуйте наш клуб

Перший чемпіон України зникне?

Фани "Таврії" кричать SOS: врятуйте наш клуб
Фото: www.sctavriya.com

Вболівальники сімферопольської "Таврії" просять зберегти команду. З таким проханням кримські фанати звернулися до керівництва та ветеранів клубу, уряду Криму і всіх небайдужих.

"Ми, вболівальники сімферопольської "Таврії", звертаємося до вас з проханням зберегти нашу команду зі славною, більш ніж півстолітньою, історією. Ми розуміємо, що клуб знаходиться на межі банкрутства, але не готові миритися з тим, що наша команда може зникнути. За "Таврію" вболівали наші батьки і діди, і, в нинішній непростий час, просимо вас зберегти "Таврію" для наших дітей і наших онуків; зберегти славетну історію клубу і горде ім'я - "Таврія".

Півстоліття наша команда грає під назвою "Таврія", потом і кров'ю заробляла собі ім'я і репутацію, перемагала в союзних змаганнях, вигравала Чемпіонат та Кубок України, брала участь в єврокубках, виховала і дала шлях у великий футбол безлічі кримських хлопчаків, стала візитною карткою і гордістю Криму!

Анатолій Миколайович Заяєв, який віддав все своє життя "Таврії", боровся за неї у найважчі для команди часи і ніколи б не дозволив "Таврії" зникнути. На жаль, його більше немає з нами, а пам'ять про нього до цього часу не увічнена. Зараз ми можемо втратити і "Таврію".

Ми сподіваємося, що ви зробите все, щоб зберегти "Таврію", її історію та досягнення, увічните пам'ять про Анатолія Заяєва", - йдеться у відкритому листі вболівальників, розміщеному на клубному сайті.

Нагадаємо, "Таврія" під керівництвом Анатолія Заяєва виграла перший чемпіонат України. Пізніше команда, якою керував Пучков, завоювала Кубок України. Однак після анексії Криму Росією "Таврія" виявилася нікому не потрібною. Дмитро Фірташ, спонсор клубу, відмовився від фінансування, а російським бізнесменам "Таврія" виявилася нецікава. Не так давно в Росії було прийнято рішення про закриття всіх кримських футбольних клубів і створення нових колективів (замість "Таврії" у Сімферополі має з'явитися "Скіф"). "Новонароджені" клуби повинні були заявитися в РФС, але ФІФА поки заборонила реєстрацію нових клубів.

Зауважимо, що Вадим Новинський прийняв рішення перебазувати ФК "Севастополь" на материкову частину України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram