>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФК "Чорноморець" влітку може стати банкрутом

"Моряки" стали жертвами свого успіху

ФК "Чорноморець" влітку може стати банкрутом
Фото: vgorode.ua

Одеський "Чорноморець" може повторити долю харківського "Металіста", який опинився без коштів для існування.

У понеділок "моряки" розірвали контракти з п'ятьма провідними легіонерами (Сантаною, Фонтанело, Бергером, Джедже і Рієрою), а решту футболістів відправили у безстрокову відпустку. В одеському клубі такі рішення мотивували складною ситуацією в країні.

Однак за інформацією Lb.ua, "Чорноморець" переживає величезні фінансові труднощі. Команду чекає суттєве скорочення бюджету і відповідно ослаблення команди. Відмова від послуг дорогих легіонерів - це тільки перший крок. Можливо, найближчим часом "Чорноморець" розлучиться і зі своїми українськими зірками - Безотосним, Ковальчуком, Бобком, Гаєм і Антоновим. Можливо, що влітку клуб може навіть припинити своє існування.

Труднощі у клубу почалися ще восени. До літа 2013 року "Чорноморець" вважався однією з найбільш "бідних" команд Прем'єр-ліги. Але клуб став заручником власного успіху. "Моряки", вдало завершивши минулий сезон (вихід у фінал Кубка України, завоювання путівки в Лігу Європи), влітку запросили кількох новачків (Валєєва, Гая, Антонова, Прийомова, Самодіна) і перепідписали контракти (на кращих умовах) зі своїми лідерами. Як підсумок, річний бюджет клубу виріс більш ніж в два рази. За неофіційною інформацією, мова йде про суму в 30-40 млн євро.

Нагадаємо, ще восени в одеських ЗМІ з'явилась інформація про продаж "Чорноморця". Зокрема, повідомлялося, що власник клубу Леонід Клімов вирішив відійти від політики (він - депутат Верховної Ради і член Партії Регіонів) і сконцентруватися тільки на бізнесі, продавши при цьому збиткові активи. Нинішня ситуація лише прискорить розлуку бізнесмена з "Чорноморцем".

Нагадаємо, що головним спонсором "Чорноморця" з 2001 року є Імексбанк, який якраз очолює Клімов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram