>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Стаховський приніс Україні перемогу над Румунією в Кубку Девіса

Віктор Ханеску поступився слідом за Адріаном Унгуром

Стаховський приніс Україні перемогу над Румунією в Кубку Девіса
Фото: EPA/UPG

Сергій Стаховський (85-й у світі) здобув перемогу в матчі з Віктором Ханеску (72-й) у рамках зустрічі збірних України та Румунії в тенісному Кубку Девіса.

Це дозволило нашій збірній святкувати підсумкову перемогу в протистоянні, незалежно від результату останнього з п'яти матчів, адже перемога Стаховського в чотирьох сетах - 3:6, 6:3, 6:2, 6:3 - принесла третє - вирішальне - очко.

При цьому спочатку здавалося, що шанси Сергія перемогти є невисокими - в першому сеті Ханеску зміг оформити ранній брейк і впевнено діяв на своїй подачі. Налагодити гру Стаховський зміг лише ближче до кінця першої партії - він відіграв декілька сет-болів на своїй подачі, а потім вже сам зробив брейк-пойнти. Румун сет усе ж виграв, що ще більше розлютило українця. Наслідком цього стали дві виграні "під нуль" подачі суперника і рахунок 5:0 на користь Стаховського. Ханеску спробував відіграти навіть таке відставання - і майже досяг успіху. Але, як виявилося, лише змарнував сили, що дозволило українцеві взяти два сети, зробивши по два брейки в кожній партії.

Нагадаємо, зустріч збірних України та Румунії почалася в п'ятницю. Тоді Стаховський розгромив Адріана Унгура (122-й) у трьох сетах, а Ілля Марченко (160-й) переграв Віктора Ханеску, відстаючи 0:2 у партіях, програючи 3:6 на тай-брейку четвертого сету і поступаючись з брейком у п'ятій партії.

Оформити дострокову перемогу в суботу збірній України не вдалося - Сергій Бубка і Денис Молчанов програли парну зустріч Хорії Текау і Маріусу Копилу з рахунком 7:5, 3:6, 4:6, 4:6.

Наступним суперником наших тенісистів буде збірна Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram