>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ігор Суркіс розраховував, що Шевченко очолить "Динамо"

Президент "Динамо" вважає, що команда добре укомплектована.

Ігор Суркіс розраховував, що Шевченко очолить "Динамо"
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Після закінчення передматчевої прес-конференції, присвяченій грі "Динамо" і "Фейєноорда", президент київського клубу Ігор Суркіс відповів на запитання журналістів.

- Яка ситуація з Тайво?

- Ми беремо цього гравця в оренду на рік із правом викупу. У нас підписано з Міланом усі домовленості. Тайво пройде медогляд і, думаю, завершимо всі формальності.

- Це останній трансфер?

- Знаєте, ніколи не говори ніколи. Мені складно говорити, але, вважаю, на сьогодні ми достатньо укомплектовані. Тепер головне тренеру визначитися з найсильнішими. Благо, він має можливість вибирати.

- У це міжсезоння "Динамо" побило всі трансферні рекорди

- Рекорди потрібно бити на футбольному полі. Я б із задоволенням не витрачав гроші, якби був результат. Немає результату, отже, треба щось робити. Було прийнято спільне з Юрієм Сьоміним і Олексієм Михайличенком рішення купувати гравців не на перспективу, а тих, хто вже нині посилить команду і складе гідну конкуренцію чинним виконавцям. Не можу сказати, що раніше ми були не укомплектовані, але лава запасних залишала бажати кращого. Я не зважаю на статистику, в якому році я витратив більше, в якому менше.

- Стосовно Мілевського були пропозиції?

- Пропозицій немає. Артем - частина нашої команди. Він повинен набрати хорошу форму, яка була в нього в кращі роки, і конкурувати з тими гравцями, котрі прийшли в команду. Так уже склалося, сьогодні в "Динамо" існує велика конкуренція, і Артем зобов'язаний довести, що сильніший за футболістів, які зараз в основі. Я як президент клубу покладаю на нього великі надії.

- Прокоментуйте ситуацію з Шевченком.

- Для мене його перехід у політику теж став несподіванкою. Я до останнього моменту чекав на його рішення щодо подальшої діяльності. Якби він просто закінчив кар'єру гравця, ми б спробували йому знайти місце в структурі клубі, яке його зацікавило б. Але він прийняв таке рішення. Це його право, його вибір, він доросла людина, батько, вже незабаром трьох дітей. Скажу відверто: в майбутньому я розраховував на нього, як на головного тренера. А як тепер складеться, складно судити.

- На базі зараз Алієв. Ви з ним спілкувалися?

- Він приїхав проконсультуватися з клубними лікарями. Ми з ним говорили про останній матч "Дніпра". Що сильніше Сашко гратиме, то більше радості в мене буде. Я йому сказав: "Тільки не думай нам забивати" (посміхається). Вважаю Алієва повною мірою нашим футболістом, у Дніпра немає права його викупу. Я хотів би, щоб він набрав свої найкращі кондиції і повернувся в розташування нашої команди.

- Яка ситуація зі Селіним?

- Мої колеги вважають за необхідне утримати його в "Ворсклі" для того, щоб він приніс користь клубу. В цьому немає нічого поганого. Не вийшло зі Селіним, то ми взяли Тайво. Святе місце порожнім не буває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram