>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Рабінович: усі бояться зробити фашистам зауваження

Президент "Арсеналу" висловився з приводу бійки між фанатами "канонірів" і "Динамо".

Рабінович: усі бояться зробити фашистам зауваження
Фото: sport-express.ua

- Ніякої бійки не було - вболівальники "Арсеналу" їхали на футбол, коли на них напало бандитське угруповання. Якого клубу вболівальники, мене цікавить найменше - це бандити, ще й з фашистськими гаслами. Одному із членів фан-клубу відстрелили вухо, другому через отримані травми в лікарні видалили нирку. І все це відбувалося в центрі столиці України - країни, яка називає себе європейською.

За цим фактом порушено кримінальну справу, і я дуже сподіваюся, що вона буде доведена до кінця.

Водночас хочу звернути увагу на важливу тенденцію, яка спостерігається в сучасному українському футболі: на трибунах стадіонів збільшилося число таких собі груп, які придумують футбол, перетворюючи тим самим спортивну арену на легальне місце для бандитських сходок. Ось вам приклад: прикриваючись футболом (а це гра, в якій емоції зашкалюють), так звані фанати дозволяють собі скандувати, м'яко кажучи, нецензурні гасла. Це відбувалося і на матчі "Арсенал" - "Динамо". Вболівальники наших суперників дозволяли собі викрикувати таку лайку, від якої дорослій людині стає ніяково, а що говорити про дітей.

І водночас усі мовчать, усі бояться зробити зауваження. Чому? За що їх боятися? За те, що вони себе фашистами називають (і телеканали це транслюють на всю країну)? Чому ми повинні боятися фашистів в центрі Києва?.. Може, тільки тому, що вони є представниками футбольного клубу - "Оболонь", "Динамо" або ще якогось?.. Так я думаю, що керівництво "Динамо" точно так само ставиться до фашистів, як і я.

Якщо людина поводитиметься таким чином на площі або в будь-якому іншому громадському місці - вона злочинець, але якщо на стадіоні - вболівальник. До речі, футбольні бандити сьогодні, знову ж безкарно і вільно, про свої подвиги звітують в Інтернеті. На сайтах так званих "футбольних уболівальників" правоохоронці можуть знайти багато "цікавого".

Тому вкотре звертаюся до тих, хто відповідальний за правоохоронну систему нашої країни: настав час проявити державну волю і силу для наведення порядку на стадіонах, прийшов час робити футбол грою, на яку будуть приходити вболівальники зі своїми сім'ями - з дружинами і дітьми. В іншому випадку нікого, крім фашистських банд, на стадіонах ми не побачимо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram