>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські безхатченки стали переможцями міжнародного футбольного турніру

У змаганнях узяли участь 11 команд.

Українські безхатченки стали переможцями міжнародного футбольного турніру
Фото: flickr.com

Українці стали переможцями міжнародного футбольного турніру серед бездомних, який пройшов у польському Вроцлаві. У фінальному поєдинку вони перемогли росіян із рахунком 5:3.

"Спочатку українські гравці забили кілька м'ячів, росіяни намагалися їх наздогнати, але в наших південних сусідів була добре організована оборона", - зазначив Мачей Гудрі з Товариства допомоги святого брата Альберта, яке виступило співорганізатором турніру.

Усього у змаганнях узяли участь 11 команд, серед яких - футболісти з Німеччини, Угорщини, Фінляндії, Швеції та інших країн.

Турнір зацікавив мешканців Вроцлава, і незважаючи на дощ, за фіналом стежили декілька десятків тисяч уболівальників. Чемпіонат із вуличного футболу серед безхатченків відбувся у Вроцлаві вже вп'яте. Окрім Товариства брата Альберта, співорганізатором стала Асоціація польських команд бездомних.

Нагадаємо, що чемпіонат світу серед бездомних, який добре відомий широким масам уболівальників, цього року пройде в Мексиці. Він розпочнеться 6 жовтня, а фінал відбудеться 14 жовтня.

Більш ніж два тижні тому завершився Чемпіонат Європи з футболу, переможцями якого стали іспанці. Він проходив із 8 червня по 1 липня у восьми містах України та Польщі. Збірна Україна заробила на чемпіонаті 10 млн євро для Федерації футболу, а УЄФА отримав від проведення турніру 1,4 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram