>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Ігнашевич: бидлу ми точно нічого не винні

Захисник збірної Росії Сергій Ігнашевич прокоментував знамениті вже слова Андрія Аршавіна, а також перепросив за те, що команда не підійшла до вболівальників після поразки від Греції на Євро-2012.

Ігнашевич: бидлу ми точно нічого не винні
Фото: fotball.adressa.no

"Це було сказано на тлі глибокого розчарування, - сказав Ігнашевич.

- Легко було передбачити реакцію в Росії на наш виліт. Думаю, ця фраза адресована тільки тим, хто по-споживацьки ставиться до команди. Це як? Це означає, що коли ми сіли на вас подивитися, то ви не маєте права програти. Або: ми платимо гроші за квиток, а ви нам шоу. Але спорт - це не просто шоу.

Тут є переможець і той, хто програв. Виходячи на поле, ми завжди в боргу перед нашими вболівальниками. І всі це прекрасно розуміють. Але говорячи про вболівальника, ми маємо на увазі тих, хто всім розумом і серцем вболіває за команду. Про тих, хто буде з нами до кінця і після поразок. Бидлу, яке стояло біля ліфта в "Бристолі", ми точно нічого не винні.

Футболіст має відчувати підтримку вболівальників, ви згодні? А якщо її не відчуваєш, які повинні бути емоції після гри?! Усі вболівальники говорять, що достатньо просто рвати дупу, але після поразки ви не в змозі оцінити, хто й наскільки її рвав. Футбол - колективна гра. Хтось може зіграти краще, хтось гірше. Захисник рве дупу біля своїх воріт, а нападник - біля чужих.

І якщо ми пропустили або не забили, це не означає, що ми не виклалися до кінця, що в цей момент ми думаємо про гроші, а не про престиж своєї країни. Чому ми не підійшли до вболівальників після матчу з Грецією? За це я хотів би перепросити. Ми були в шоковому стані. Хоч я і був при тверезому розумі, не можу згадати, що я бачив навколо, коли йшов з поля. Причому ми не знали, як закінчився паралельний матч - а він залишав нам певні шанси. Ми програли ключовий матч, і хотілося просто зникнути або провалитися крізь землю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram