ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко закликав правоохоронців "розібратися" з незаконними забудовами

Мер попросив їх долучитися до роботи з активістами.

Кличко закликав правоохоронців "розібратися" з незаконними забудовами

Мер Києва Віталій Кличко закликав представників правоохоронних органів долучитися до роботи з активістами і міською владою для оперативного реагування на звернення киян щодо можливих незаконних забудов у столиці.

Про це він заявив на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Днями в мерії відбулося засідання комісії з перевірки інформації про об'єкти будівництва, які викликають суспільний резонанс. У ньому взяли участь представники КМДА, активісти, а також представники прокуратури та поліції міста Києва. Переконаний, що нам потрібно активізувати роботу комісії з проблем незаконних забудов. Я цього тижня разом з поліцією був на одному з таких об'єктів - Ярославів Вал, історичний центр міста. Забудовник там зовсім втратив розум. І там, де за документами має бути аварійне зміцнення будинку, побудував нову будівлю - п'ять поверхів під землю", - сказав Кличко.

Він закликав представників правоохоронних органів на постійній основі долучитися до роботи з активістами, щоб разом оперативно реагувати на звернення киян щодо можливих незаконних забудов у столиці.

Разом з тим, Кличко зазначив, що ще один забудовник - "Аркада" - продовжує ігнорувати інтереси інвесторів, які вклали кошти в будівництво житла. Так, забудовник досі не подав на розгляд містобудівної ради скоригований проєкт житлового масиву "Патріотики на Озерах", де буде передбачено будівництво соціальної інфраструктури - шкіл, садочків, лікарень.

"А на інших комплексах, де нічого не заважає завершити будівництво, припинив роботи. І продовжує підбурювати людей, шантажуючи владу. Це неприпустимо! Забудовник зібрав з інвесторів загалом понад 13 млрд грн! Тому, вважаю, правоохоронні органи повинні з цим розібратися якомога швидше!" - додав мер.

Нагадаємо, раніше в Києві скасували право на початок будівельних робіт на земельній ділянці, яку в 2004 році виділили співачці, екснардепці Оксані Білозір.

У лютому Апеляційний суд скасував рішення про знесення верхніх поверхів "будинку-монстра" на Подолі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram