ГоловнаСуспільствоОсвіта

На зовнішнє оцінювання з фізики прийшли 22 тис. абітурієнтів, двох не пустили через хворобу

Основна сесія ЗНО триватиме ще два тижні.

На зовнішнє оцінювання з фізики прийшли 22 тис. абітурієнтів, двох не пустили через хворобу
Фото: testportal.gov.ua

На зовнішнє незалежне оцінювання з фізики, яке проходило в четвер, прийшли 22,28 тис. абітурієнтів. Двох не пустили через ознаки гострого респіраторного захворювання, ще вісьмох - з інших, не зазначених причин.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Для порівняння, на тестування з математики 25 червня прийшли 152,18 тис. осіб, на тестування З української мови та літератури 30 червня - 275,08 тис. осіб.

6-7 липня пройде тестування з іноземних мов, 9 липня - з історії України, 13 липня - з біології, 15 липня - з географії, 17 липня - з хімії.

Нагадаємо, що зовнішнє незалежне оцінювання в Україні вперше проходить в умовах карантину. Учасників та інструкторів зобов'язані забезпечувати масками і пускати в пункти тестування тільки після вимірювання температури і оцінки ознак респіраторних захворювань.

Пункти тестування повинні бути забезпечені безконтактними термометрами, антисептиками для рук і поверхонь, а також засобами захисту для медиків.

Щоб знизити кількість учнів, цього року його зробили необов'язковим для випускників, які не планують здобувати вищу освіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram