ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві СБУ викрила блогера-сепаратиста

Він підбурював громадян до насильницького захоплення влади і повалення конституційного ладу.

У Києві СБУ викрила блогера-сепаратиста
Архивное фото
Фото: facebook/Служба безпеки України

У Києві співробітники Служби безпеки викрили проросійського блогера, який підбурював громадян до насильницького захоплення влади й повалення конституційного ладу в країні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, пропагандист систематично поширював в інтернеті деструктивні матеріали. На своїх сторінках у соцмережах він провокував розпалювання міжнаціональної ворожнечі, закликав до порушення громадського порядку й масових заворушень. Частина з цих статей він отримував із російських пропагандистських ресурсів.

"Експертиза показала, що поширені блогером публікації містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади, зміни кордонів території й державного кордону України, а також розпалювання національної ненависті і ворожнечі", – наголошується в повідомленні.

Фото: СБУ

Правоохоронці провели три обшуки за місцем проживання блогера і його родичів. Були вилучені мобільні телефони, комп'ютерна техніка, банківські карти "Яндекс-гроші" й накопичувачі інформації з антиукраїнськими матеріалами.

Слідчі оголосили провокатору про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу. Матеріали кримінального провадження вже направлено до суду.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила інтернет-агітаторів, які закликали до повалення влади в Україні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram