ГоловнаСуспільствоПодії

Колишня бранка "ДНР" підірвалася на міні у дворі свого будинку в Донецькій області

Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.

Колишня бранка "ДНР" підірвалася на міні у дворі свого будинку в Донецькій області
Фото: Национальная полиция

У Донецькій області звільнена з полону "ДНР" Валентина Бучок підірвалася на міні. Про це повідомив голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко на своїй сторінці у фейсбуці.

За інформацією поліції, інцидент стався в селі Іванопілля.

"Скоєно напад на Валентину Бучок. Валентина, колишня полонена "ДНР", в'язниці МДБ "ДНР" Іізоляція", сьогодні вранці підірвалася на розтяжці у дворі свого будинку в селі, поруч з Костянтинівкою Донецької області", - повідомив Щербаченко.

За його словами, після інциденту жінка могла розмовляти. Більше про стан її здоров'я Щербаченку невідомо.

У поліції повідомили, що в результаті вибуху жінка отримала тілесні ушкодження.

"Валентина відверто і безстрашно свідчить про злочини т.зв. "ДНР", а також веде кілька судових процесів проти корпорації ДТЕК. Це вже не перша спроба замаху на Валентину. Попередні замахи залишилися нерозслідуваними правоохоронними органами. Українські спецслужби не здатні гарантувати безпеку свідкам у судових процесах проти окупантів", - написав Щербаченко.

Попередня кваліфікація події - ст. 15 (замах на злочин), ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Валентину Бучок звільнили в рамках обміну утримуваними особами в грудні 2019 року. Тоді Україні повернули 76 осіб, а найманцям РФ - 127.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram