ГоловнаСуспільствоЖиття

​Шмигаль обговорив варіанти пом'якшення карантину з представниками Всеукраїнської ради церков

Прем'єр-міністр нагадав про необхідність дотримуватися заходів безпеки.

​Шмигаль обговорив варіанти пом'якшення карантину з представниками Всеукраїнської ради церков
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, під час якої обговорювалося функціонування храмів у період карантину.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

"Сподіваюся, ми будемо і далі пом'якшувати умови відповідно до того, як буде знижуватися захворюваність. Ми дійсно хочемо, щоб наш карантин був адаптивний і ефективний і ми повернулися до звичного життя", - зазначив Шмигаль.

Він нагадав, що зараз триває період адаптивного карантину, а з 22 травня - в регіонах, де відбулося його послаблення, стало можливим проведення релігійних обрядів за умови дотримання всіх заходів превенції.

"Однак треба розуміти, що все це відбувається за обставин, коли пандемію ще не побороли. Кількість хворих в Україні вийшла на так зване "плато". 300-400 людей хворіють щодня, і це приблизно дорівнює кількості людей, які одужують щодня, але ми досі не маємо негативної динаміки, і тому потрібно дотримуватися заходів безпеки", - наголосив прем'єр.

Він також запевнив, що уряд прагне "створити всі можливі в нинішніх обставинах умови для найбільш повного здійснення відповідних обрядів і богослужінь".

Фото: kmu.gov.ua

Представники релігійних організацій, своєю чергою, надали низку своїх пропозицій щодо послаблення карантину для релігійних організацій, щодо спрощення оформлення гуманітарної допомоги, а також порушили питання державної сімейної політики, ролі церков у залученні інвестицій в Україну.

Глава уряду підтримав ініціативу проводити такі зустрічі раз на квартал.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні розпочався другий етап пом'якшення карантину. Серед іншого, було дозволено проведення масових заходів, зокрема релігійних, за участю понад 10 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram