ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Закарпатська область послаблює карантин і запускає громадський транспорт

Також розглядається можливість почати роботу дитсадків з 8 червня.

Закарпатська область послаблює карантин і запускає громадський транспорт
Фото: EPA/UPG

У Закарпатській області з 1 червня послаблять карантин – у регіоні дозволять спортивні заходи, а також роботу транспорту й готелів.

Про це повідомив у фейсбуці голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

За його словами, кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення в області становить 11,48 (при заявленому показнику не більше 12 осіб на 100 тис. населення). Тому було прийнято рішення послабити карантинні обмеження.

Так, з 1 червня в області запустять регулярні й нерегулярні рейси міського, міжобласного та міжнародного значення. Також будуть дозволені спортивні заходи без глядачів (не більше як 50 осіб); проведення релігійних заходів, за участю не більше ніж однієї людини на 10 квадратних метрів площі; робота готелів (без ресторанів, басейнів, спа-зон); робота спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять із кількістю учасників понад 10 осіб); відвідування занять у групах не більше як 10 осіб у навчальних закладах

Водночас послаблення не застосовуються на території карантинних зон, які встановлюються в області. Зберігається масковий режим, дезінфекція та необхідність дотримуватися соціальної дистанції.

"Також розглядається можливість при сприятливій ситуації почати роботу дитсадків із 8 червня", – додав Петров.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні ввели адаптивний карантин, згідно з яким регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією можуть знімати обмеження, а інші – ні. Закарпатська область тоді не зняла обмеження через велику кількість випадків захворювання на COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram