ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд знову заарештував "будинок Білозір" на Подолі

Представник забудовника наполягав, що порушень немає, а будинок не 12-поверховий, а чотириповерховий "з антресоллю".

Суд знову заарештував "будинок Білозір" на Подолі
Фото: facebook.com/balytska.olga

Сьогодні, 27 травня, київський суд знову заарештував будівництво багатоповерхового будинку на земельній ділянці, яка у 2004 році була виділена співачці, екснардепу Оксані Білозір.

Про це повідомив у фейсбуці радник мера Києва Максим Бахматов.

"Сьогодні суд вкотре, заарештував незаконне будівництво Оксани Білозір на вул. Мирній 2/1. На засіданні було дуже цікаво. Сторона звинувачення надала всі докази, які ми передали в прокуратуру", – написав він.

За словами Бахматова, у прокуратуру передали докази про порушення цільового призначення земельної ділянки (тільки садибна забудова), про обмеження у 4 поверхи, а також про необхідність затвердження проєкту в департаменті культури й Міністерства культури та інші.

"Представник забудовника спокійно й чітко пояснював, що порушень поверховості немає. І будинок не 12, а 4-поверховий. Усе, що вище – антресоль", – додав Бахматов.

Нагадаємо, будівництво отримало назву "будинок Білозір" тому, що ділянка належить Оксані Білозір. Вона отримала ділянку 0,08 га на вул. Мирній, 2/1 у 2004 році для будівництва житлового будинку. У жовтні 2016 року Білозір за договором передала її під забудову.

1 квітня 2020 року повідомлялося, що Київський ДАБК скасував право на початок будівельних робіт на цій земельній ділянці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram