ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Києво-Печерська Лавра оголосила про відкриття після карантину для всіх бажаючих

Вона була закрита на карантин через коронавірус із 13 квітня.

Києво-Печерська Лавра оголосила про відкриття після карантину для всіх бажаючих
Дезінфекція в Почаївській лаврі
Фото: Макс Требухов

Києво-Печерська Лавра оголосила про відкриття для відвідувань після карантину для всіх бажаючих. Про це повідомив вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор, йдеться на сайті Київської Митрополії УПЦ.

"З 25 травня 2020 Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру відкрито для молитов і відвідувань, – йдеться в повідомленні.

Вона була закрита через пандемію коронавірусу з 13 квітня.

Відзначається, що в Лаврі попросили своїх парафіян дотримуватися санітарних вимог.

Нагадаємо, що з 22 травня в Києві розпочався другий етап ослаблення карантину. Він передбачає відновлення богослужінь із дотриманням протиепідемічних заходів. На 10 кв. метрів храму дозволяється знаходиться одній людині. На вході в храм повинні вимірювати температуру, всередині всі зобов'язані носити маски.

2 травня намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) повідомив, що на коронавірус хворіють 68 ченців.

5 квітня стало відомо, що 58-річний владика Павло здав тест на коронавірус. За інформацією кількох, не пов'язаних між собою, джерел LB.ua в середовищі МП, передбачалося, що зараження могло статися, коли Павло особисто стриг у ченці чотирьох насельників Лаври. Пізніше влада столиці підтвердила чотири випадки зараження коронавірусом у Києво-Печерській Лаврі.

Про результати тесту на коронавірус у владики Павла не повідомлялося. У Лаврі розповіли, що намісник "відчуває добре, попри застуду".

26 квітня голова інформаційно-просвітницького управління УПЦ МП митрополит Климент повідомив, що в Києво-Печерській лаврі коронавірусом заразилися більше ніж 100 осіб, але "більшість кліриків уже йдуть на поправку". На наступний день повідомлялося про 20 нові випадки COVID-19 в Лаврі.

6 травня стало відомо про ще 17 хворих у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram