ГоловнаСуспільствоПодії

Двох поліцейських із Кагарлика затримали за зґвалтування (оновлено)

Підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Двох поліцейських із Кагарлика затримали за зґвалтування (оновлено)
Фото: facebook.com / Кагарлицьке відділення поліції

Внутрішня безпека Національної поліції затримала двох поліцейських із Кагарлика за підозрою в згвалтуванні 26-річної жінки.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Постраждала жінка звернулася в місцеву лікарню в неділю, 24 травня. Вона повідомила, що її побили і згвалтували поліцейські, які доставили її у відділення для давання пояснень із приводу крадіжок.

Першочергова перевірка підтвердила причетність співробітників поліції.

У зв'язку з цим глава Національної поліції Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських, відсторонив від виконання обов'язків керівництво Кагарлицького відділу поліції, вирішив розформувати весь підрозділ, а співробітників відправив на переатестацію.

Колишні поліцейські затримані й перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Злочин розслідуватиме Державне бюро розслідувань. Порушено кримінальне провадження за ст.152 Кримінального кодексу – зґвалтування.

Фото: dbr.gov.ua

Оновлення. Пресслужба ДБР уточнила, що поліцейським також закидають тортури (ст.127 КК) і перевищення повноважень (ч.2 ст.365 КК).

За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали у відділення поліції як свідка, - одягав протигаз, застосовував наручники і стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім того, затримані поліцейські застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з пістолета табельної зброї над головою. В результаті потерпілий отримав переломи ребер і носа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram