ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновників Сумської облради підозрюють у привласненні 1,5 млн грн, виділених на дитячу лікарню

Гроші перерахували на фірму, яка безпідставно виграла тендер.

Чиновників Сумської облради підозрюють у привласненні 1,5 млн грн, виділених на дитячу лікарню
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки підозрює чиновників одного з управлінь Сумської облради в розтраті понад 1,5 мільйона гривень, виділених для обласної дитячої клінічної лікарні. Про це йдеться на сайті відомства.

"За попередніми даними слідства, посадові особи одного з управлінь Сумської облради під час організації тендеру на придбання 80 комп'ютерів для медустанови штучно завищили вартість продукції на понад 1,5 мільйона гривень", - повідомили в СБУ.

Гроші були перераховані на афілійовану комерційну структуру, яка завдяки втручанню чиновників безпідставно отримала перемогу під час проведення торгів.

Оперативники спецслужби задокументували проведення операції з виведення в "тінь" бюджетних грошей. Під час обшуків за місцем роботи фігурантів правоохоронці виявили документи та комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Під час проведення слідчо-оперативних дій керівник одного з управлінь облради намагався позбутися від незадекларованих 10 тис. доларів США та технічних паспортів на два автомобілі, якими він користувався. Речові докази повинен був непомітно винести з приміщення його підлеглий.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ заблокувала схему вимагання грошей на кордоні під час карантину в пункті пропуску "Бачівськ" Сумської області. Співробітники однієї зі змін за перетин кордону збирали по 2 тис. грн з мікроавтобуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram