ГоловнаСуспільствоВійна

Найманці РФ накрили мінометним вогнем позиції ООС біля Хутора Вільний та Оріхового

Для обстрілів окупанти використали понад 160 мін 120-го та 82-го калібру.

Найманці РФ накрили мінометним вогнем позиції ООС біля Хутора Вільний та Оріхового
Фото: EPA/UPG

За минулу добу, 2 травня, збройні формування Російської Федерації 23 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті ворожих обстрілів двоє українських військових отримали поранення. Про це повідомили в ранковому зведенні штабу ООС.

Неподалік Авдіївки противник застосовував міномети 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Поруч з Богданівкою ворог вів вогонь по українських військовослужбовцях з мінометів 82-го калібру - 15 мін, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

З безпілотного літального апарата противник скинув постріл ВОГ-17 над позиціями Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Гнутове.

Неподалік Старогнатівки, Пісків, Кам'янки та Мар'їнки загарбники застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Російські найманці п'ять разів вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил поблизу Хутора Вільний з мінометів і гранатометів різних систем. Для обстрілів окупанти використали 8 мін 120-го та 84 міни 82-го калібрів.

По околицях Оріхового ворог здійснив п'ять обстрілів, застосувавши 48 мін 120-го калібру і 21 міну 82-го калібру, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

По населеному пункту Кримське збройні формування Російської Федерації вели вогонь із 120-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Захисників Новоолександрівки окупанти обстріляли з 82-мм мінометів, а захисників Південного двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними розвідки 2 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта і не менш ніж двох поранили.

Нагадаємо, 1 травня окупанти здійснили 24 обстріли позицій ООС на Донбасі, троє бійців отримали поранення. Вранці 2 травня бойовики поранили ще одного українського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram