ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ: на пункті пропуску у Сумській області за перетин кордону збирали по 2 тис. грн з мікроавтобусу

Співробітники однієї зі змін поста "Бачівськ" організували злочинну схему.

СБУ: на пункті пропуску у Сумській області за перетин кордону збирали по 2 тис. грн з мікроавтобусу
Фото: https://ssu.gov.ua/

Служба безпеки заблокувала схему вимагання грошей за перетин державного кордону під час карантину у пункті пропуску "Бачівськ" Сумської області. Про це повідомили на сайті відомства.

"Працівники однієї зі змін поста, серед яких митники і чиновники Держприкордонслужби, обкладали "даниною" українських громадян, які у своїх справах виїжджають за кордон, а також у зворотному напрямку. За 2000 гривень з кожного приватного мікроавтобусу чиновники обіцяли пасажирам безперешкодний перетин держкордону в умовах карантину", - йдеться в повідомленні.

За зміну зловмисники отримували до 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Під час проведення правоохоронцями спецоперації і обшуків на території поста фігуранти намагалися позбутися речових доказів протиправної діяльності, в тому числі незаконно отриманих грошей.

Зараз вирішується питання про повідомлення посадовим особам підозри і обрання запобіжного заходу.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, з 16 березня в зв'язку з карантином через коронавірус Україна закрила майже половину пунктів пропуску і пункти контролю на державному кордоні. Список розширювали двічі - 2 і 15 квітня. Крім того, з опівночі 17 березня були закриті пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення. З 28 березня в Україну можна потрапити тільки на автомобілі або пішки.

Україна готується до поступового пом'якшення карантину з 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram