ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Священник УПЦ МП помер від коронавірусу в Тернопільській області

Того ж дня від Covid-19 в Шумську помер парафіянин храму, де по черзі служать УПЦ МП і ПЦУ.

Священник УПЦ МП помер від коронавірусу в Тернопільській області
Фото: mukachevo.net

У Шумському районі Тернопільської області від коронавірусу помер священник, пишуть тернопільські ЗМІ.

За даними ГУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України", на 28 квітня в Шумському районі було зафіксовано 2 нові випадки захворювання на коронавірус (с. Потуторів і м. Шумськ), обидва – летальні. Загалом у районі було 69 лабораторно підтверджених випадків інфікування.

За даними джерел LB.ua, житель Потуторова, який помер від коронавірусу – настоятель місцевої парафії Покрови Божої Матері УПЦ Московського патріархату. Коронавірус у священника підтвердили посмертно.

Того ж дня у Шумську раптово помер чоловік, у якого коронавірус діагностували теж посмертно 28 квітня. Він був парафіянином місцевої громади Православної церкви України – про його смерть ще напередодні повідомив у соцмережі настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Микола Бабій. Раніше він розповів, що в Шумську священник УПЦ МП проводить богослужіння з мирянами, попри карантин.

У райцентрі в середині квітня виявили спалах коронавірусу пов'язаний з храмом, де по черзі правлять служби священники УПЦ Московського патріархату і Православної церкви України.

Перші три пацієнти в Шумську були з церковного хору Московського патріархату, а нульовим пацієнтом, швидше за все, була одна зі співробітниць районної лікарні, яка співає в ньому.

Раніше повідомлялося, що мер Нетішина написав заяву на УПЦ МП через спалах коронавірусу на Хмельницькій АЕС.

Олександр Супрунюк повідомив, що коронавірус підтвердили у священника, диякона та лікаря, які контактували після великодніх обрядів. Також COVID-19 підтвердили в трьох членів сім'ї священника. Усі випадки пов'язані з церквою Московського патріархату. Одна із заражених жінок, за словами мера, "привезла хворобу із Шумського району, де вона вже захворіла, і є підозра, що в Почаївській лаврі".

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я підозрює великий спалах коронавірусу в Почаївській лаврі, але не може його підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

Ще 19 квітня поліція повідомила про масове порушення карантину в Почаївській лаврі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram