ГоловнаСуспільствоЖиття

Український "Руслан" доставив вантаж із медзасобами з Китаю в США

Це перший з 10 гуманітарних рейсів української авіакомпанії, запланованих у Штати.

Український "Руслан" доставив вантаж із медзасобами з Китаю в США
Фото: antonov.com

Український літак "Авіаліній Антонова" Ан-124 "Руслан" 24 квітня доставив гуманітарний вантаж з медичними засобами в Г'юстон у штаті Техас. Про це повідомляє "Голос Америки".

Рейс вилетів з китайського Шанхаю з вантажем засобів індивідуального захисту, медикаментів, антисептиків, апаратів штучної вентиляції легенів. На черзі - ще один рейс в Орландо у Флориді.

Це перші з десяти гуманітарних рейсів української авіакомпанії, які заплановані в Сполучені Штати, розповів заступник директора "Авіалінії Антонова" Віталій Шость.

"На початок травня у нас заплановані ще кілька рейсів, вони переважно плануються в Лос-Анджелес. 14 травня до літаків Ан-124 ще приєднається літак Ан-225 "Мрія", і ми його плануємо в столицю, Вашингтон. Ми працюємо через американських брокерів, тобто уряд США до нас не звертався. Наші літаки можуть завантажувати дуже великий обсяг таких товарів, тому що зазвичай засоби індивідуального захисту та медичні прилади не надто важкі, але дуже об'ємні", - сказав Шость.

Він додав, що "Авіалінії Антонова" ведуть переговори щодо доставки вантажу в Мексику, а з настанням пандемії в компанії було багато замовлень з європейських країн.

Як повідомлялося, літаки Ан-124-100 "Руслан" залучені до програми стратегічних вантажних авіаперевезень SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) в інтересах НАТО і ЄС. У березні повідомлялося, що Ан-124 "Руслан" доставить з Китаю до Чехії медичне обладнання, захисні засоби та тести на коронавірус.

Раніше літак Ан-225 "Мрія" доставив в Україну рекордний обсяг медичного вантажу - 12 мільйонів масок і десять тисяч захисних костюмів. Минулого тижня "Мрія" доставила до Польщі близько 96 тонн медичних вантажів, а до Франції - близько 150 тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram