ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Офіс Зеленського оголосив про початок клінічних випробувань українських ліків проти COVID-19

Препарат нібито може знижувати загрозу смерті від інфекції.

Офіс Зеленського оголосив про початок клінічних випробувань українських ліків проти COVID-19
Фото: EPA/UPG

Офіс президента Володимира Зеленського оголосив про початок клінічних випробувань українських ліків, які "можуть істотно знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які викликає для організму людини коронавірусна інфекція".

Про це йдеться на сайті президента України.

"Вивчається можливість комплексного використання цього засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання", – заявили в ОП.

Зеленський сподівається, що клінічні випробування офіційно підтвердять ефективність препарату, і надалі він допоможе уберегти життя тисяч українських громадян.

"Я вірю в українських вчених, і сьогодні по всій країні ми тримаємо за них кулаки", – зазначив президент.

Що це за ліки, поки не повідомляється.

Нагадаємо, що специфічного лікування від коронавірусної інфекції поки не існує. Усі повідомлення про ліки проти коронавірусу є фейком і спробою нажитися на паніці.

Раніше з'явилася інформація, що група вчених ідентифікувала 69 ліків і експериментальних складів, які можуть бути ефективними при лікуванні нового коронавірусу і хвороби COVID-19. Багато ліків і складів із цього списку вже використовують для лікування інших захворювань. Дослідники вважають, що їхнє повторне використання може дати більш швидкі результати, ніж створення абсолютно нового противірусного препарату. Однак дослідження ще ведуться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram