ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва розробила першочергові кроки для ослаблення карантину

Вивчається досвід інших країн, де спочатку дозволили роботу невеликих магазинів.

Влада Києва розробила першочергові кроки для ослаблення карантину
Фото: EPA/UPG

Столична влада розробила першочергові кроки для ослаблення обмежень у зв'язку з карантином. Це  відбуватиметься поетапно і з урахуванням розвитку ситуації, повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

"Тут ми вивчаємо досвід європейських країн, де відкривають спочатку невеликі магазини, поступово знімають обмеження на доступ до публічних закладів і місць. На роботу громадського транспорту. Тому що не можна перекреслити непродуманими діями всі зусилля в боротьбі з коронавірусом. Пом'якшення, ще раз підкреслю, залежатимуть від динаміки захворюваності. Якщо в нас і далі збільшуватиметься кількість хворих, то карантин продовжиться", - повідомив Кличко.

Мер зазначив, що сьогодні є надія на те, що ситуацію з поширенням коронавірусу вдалося стримати.

"Тому я закликаю киян і всіх українців: залишайтеся вдома, бережіть себе і своїх близьких. Ми подолаємо цей виклик тільки якщо дотримуватимемося правил. І ще раз нагадаю: ми домовилися з представниками конфесій про перенесення поминальних днів на 6 червня. До цього доступ на всі кладовища буде обмежений", - заявив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що під час виходу України з карантину через коронавірус громадський транспорт будут запускати поетапно. Спочатку планують полегшити обмеження на міський транспорт, після цього - міжміський. В останню чергу планують відновити авіаперевезення і залізничне сполучення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram