ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники продовжують гасити пожежу на території чотирьох лісництв у Чорнобильській зоні

На 7 ранку відкритого вогню немає, спостерігається тління лісової підстилки.

Рятувальники продовжують гасити пожежу на території чотирьох лісництв у Чорнобильській зоні
Фото: ГосЧС

Рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу в Чорнобильській зоні відчуження на території чотирьох лісництв.

Про це повідомляється на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 14 квітня в зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення підрозділи ДСНС надають допомогу Держагентству з управління зоною відчуження в гасінні пожеж на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовицького лісництв. Спостерігається горіння трав'яного настилу та лісової підстилки окремими вогнищами ", – йдеться в повідомленні.

До гасіння пожеж залучено 415 осіб та 98 одиниць техніки, з них від ДСНС 321 особа особового складу та 66 одиниць техніки (зокрема 3 літаки АН-32П і три вертольоти ДСНС, які 14 квітня здійснили 227 скидів – 538 тонн води).

Фото: ДСНС

"Радіаційний фон по Києву та Київській області – у межах норми та не перевищує природних фонових значень (Київ – 0,012 мР/год, Київська область – у межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год) ", – йдеться в повідомленні.

Фото: ДСНС

У Міністерстві внутрішніх справ також повідомили, що на 7 ранку відкритого вогню немає, спостерігається незначне тління лісової підстилки. Інженерною технікою створено приблизно 110 км мінералізованих смуг.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський заслухає звіт голови ДСНС Миколи Чечоткіна про ситуацію з пожежею в зоні відчуження.

За даними поліції, пожежа в Чорнобильській зоні виникла 4 квітня через того, що 27-річний житель села Рагівка Київської області підпалив траву "заради забави".

Пізніше правоохоронці встановили другого палія – 37-річний місцевий житель, який спалював сміття, а потім залишки тліючого багаття завантажив на візок, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загоряння сухостою, який він самостійно не зміг загасити. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram