ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

З обсервації в Херсонській області втекли вже 19 українців, які прибули з Криму

Правоохоронці на всіх склали адмінпротоколи.

З обсервації в Херсонській області втекли вже 19 українців, які прибули з Криму
Фото: 112

У Херсонській області збільшилася кількість українців, що втекли з обсервації, які прибули з окупованого Криму.

Про це на брифінгу 10 квітня сказав глава Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, повідомляє Крим.Реалії.

"Зараз їх, на жаль, не 15, а вже 19. Правоохоронці склали на всіх протоколи про адміністративні правопорушення. Це означає штраф від 17 до 34 тисяч гривень", - повідомив Гусєв.

Голова Херсонської ОДА закликав українців дотримуватися обсервації і самоізоляції, а також "відповідально ставитися до цих вимушених обмежень".

8 квітня повідомлялося, що з центру обсервації в Херсонській області втекли 17 осіб, що приїхали з Криму. Правоохоронці склали 15 адміністративних протоколів.

Повідомлялося, що через пункт в'їзду-виїзду "Каланчак" з тимчасово окупованої території Криму в Херсонську область прибули 20 осіб, їх усіх помістили в центр обсервації. Після проведення медогляду 17 осіб, в тому числі двоє дітей, категорично відмовилися проходити обов'язкову обсервацію і самовільно залишили центр. Вони пояснили, що повернуться додому і вже там будуть дотримуватися самоізоляції.

У поліції повідомили, що більшість втікачів - з Західної України і Дніпропетровської області.

Нагадаємо, 30 березня Кабінет Міністрів схвалив обов'язкову обсервацію для тих, хто повернувся з країн або регіонів з місцевою передачею коронавірусу. Ці особи вважаються такими, які мали контакт з хворим на коронавірус, тому і підлягають обов'язковій обсервації протягом 14 днів в спеціалізованих установах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram