ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція посилює охорону торгових точок, щоб не допустити мародерства

Правоохоронці відстежують категорії людей, у яких через деякий час не буде засобів до існування.

Поліція посилює охорону торгових точок, щоб не допустити мародерства
Игорь Клименко
Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці готуються протистояти можливим фактам мародерства і посилюють охорону торгових точок.

Про це розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" голова Національної поліції Ігор Клименко.

На запитання про те, чи були факти мародерства в Україні, Клименко відповів: "Ще ні. Але, чесно кажучи, ми готові до будь-якого розвитку ситуації".

За його словами, поліція охорони зараз проводить активну роботу, насамперед, з керівниками торгових мереж.

"Ми технічно підсилюємо торгові точки і водночас розуміємо, які сили і засоби необхідно буде залучити, щоб своєчасно і ефективно реагувати на такі виклики", - пояснив глава Нацполіції.

Також, за його словами, поліція відстежує ситуацію в кримінальному середовищі, а також ті категорії людей, у яких через деякий час не буде засобів до існування.

"Тобто, йдеться про комплексну роботу поліції як кримінального, так і превентивного спрямування. Наразі вивчаємо ситуацію, точково реагуємо, оперативно відпрацьовуємо кримінальний світ", - додав Клименко.

Нагадаємо, начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко вважає, що не допустити мародерства допоможе введення заборони на пересування по вулиці в нічний час - тобто комендантська година.

Раніше Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував надати Нацгвардії право перевіряти речі громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram