ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 11 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, один військовий загинув

У штабі ООС заявили, що на кожен обстріл противнику "дають адекватну відповідь".

Бойовики 11 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, один військовий загинув
Читаємо ранкові новини з інтернету
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них п'ять разів - з використанням забороненого озброєння. Під час одного з обстрілів загинув військовослужбовець.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Під час обстрілів окупанти застосовували міномети калібру 82 мм, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Прицільним вогнем Об'єднані сили рішуче припиняли ворожу злочинну активність", - йдеться у вечірньому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики шість разів обстріляли позиції ЗСУ: по захисниках Павлополя випустили п'ять мін калібру 82 мм, а також вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах неподалік Водяного двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм - чотири міни, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Позиції військових біля Красногорівки та Новомихайлівки обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру. Поблизу Богданівки противник застосовував стрілецьку зброю.

У районі відповідальності угруповання "Північ" зафіксовано п'ять обстрілів: з мінометів калібру 82 мм і гранатометів різних систем протягом дня бойовики обстрілювали наші опорні пункти поблизу Хутора Вільний і двічі - біля Оріхового. Біля Новгородського застосовували протитанковий ракетний комплекс. У районі Кримського російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожих обстрілів сьогодні загинув один український військовослужбовець. Командування об'єднаних сил висловлює глибокі і щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна і заявляє, що такі злочинні дії не залишаться без адекватної відповіді", - йдеться в повідомленні.

У штабі також запевнили, що на кожен обстріл з боку російсько-окупаційних військ українські військовослужбовці відкривали прицільний вогонь по їхніх опорних пунктах.

Також повідомляється, що на ділянках розведення №1, №2 і №3 ситуація залишається стабільною.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ всього за годину спостережень зафіксувала 14 російських вантажівок на пункті пропуску "Успенка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram