ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Першу смерть від коронавірусу зафіксували в Рівному

Жінка працювала в дитячій бібліотеці, їй був лише 51 рік.

Першу смерть від коронавірусу зафіксували в Рівному
Фото: EPA/UPG

У Рівному 6 квітня зафіксували першу смерть від коронавірусу SARS-CoV-2.

"Це працівниця дитячої бібліотеки, яка останніми днями була в тяжкому стані. Жінці був тільки 51 рік", - йдеться на сайті міськради.

Вірус у жінки виявили ще наприкінці березня. Лікарі більш ніж тиждень боролися за життя хворої, але врятувати її не змогли. Жінка страждала від ожиріння і мала низку хронічних хвороб.

Міський голова Рівного Володимир Хомко в ефірі "Радіо Трек" розповів, що померла жінка була першою пацієнткою в місті.

"Усього маємо 19 хворих. Восьмеро - на амбулаторних умовах вдома, решта 11 лікуються в стаціонарі. За вчорашній день в стаціонарі додалося дві людини", - повідомив Хомко.

Він додав, що, на його думку, раннє запровадження карантину працює, і "трохи повільніше поширюється інфекція, ніж могло б бути".

"Це моя суб'єктивна думка, але жителі ставляться серйозно до карантинних заходів. Є багато нарікань, є багато дзвінків, що одним не подобаються маски, іншим - визначення масок. Я хочу сказати, що ця постанова Кабміну не бездоганна, але нам потрібно зосередитися на тому, як зробити краще, а не шукати мухи в котлетах, нам треба зробити так, щоб пройти цей період якнайкраще", - сказав Хомко.

Нагадаємо, всього за 6 квітня в Україні підтвердили сім смертей від коронавірусної хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram