ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ООС біля Павлополя, випустивши 43 міни

Противник стріляв з 82-мм міномета.

Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ООС біля Павлополя, випустивши 43 міни
Фото: pravdainform.com.ua

У п'ятницю, 3 квітня, бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети і ствольну артилерію. Про це повідомили в штабі ООС.

Противник випустив 43 міни 82-го калібру по захисниках Павлополя.

Опорні пункти поблизу Авдіївки обстріляли з міномета 82 мм, випустивши вісім мін.

Поблизу Красногорівки окупанти двічі обстріляли позиції українських військовослужбовців з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру по околицях Кам'янки і Новотроїцького, а в районі Опитного двічі застосував великокаліберний кулемет і стрілецьку зброю.

Поблизу Новотошківського окупанти випустили 20 артилерійських снарядів калібру 122 мм і 26 мін калібру 120 мм.

Для обстрілу наших позицій в районі села Оріхове російські збройні формування застосували міномети калібрів 120 мм - шість мін, 82 мм - п'ять мін і станкові протитанкові гранатомети - п'ять пострілів. По опорних пунктах біля Новозванівки бойовики випустили 10 мін 82-го калібру.

З мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли захисників Луганського, що в Донецькій області.

У штабі також відзначили, що наші військовослужбовці відповіли на всі вогневі провокації супротивника, змусивши ворога повернутися до дотримання режиму "тиші". Втрат серед українських захисників в результаті ворожих обстрілів не було.

Нагадаємо, за 2 квітня збройні формування Росії 11 разів обстрілювали позиції Операції Об'єднаних сил на Донбасі, в тому числі 6 разів з забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram