ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МОЗ попередили, що на Україну найближчим часом чекає пікове зростання захворюваності COVID-19

У зв'язку з цим пропонують посилити карантинні заходи обмеження.

У МОЗ попередили, що на Україну найближчим часом чекає пікове зростання захворюваності COVID-19
Фото: Макс Требухов

Найближчим часом в Україні очікують пікового зростання захворюваності коронавірусною хворобою. У зв'язку з цим у країні посилять карантинні заходи, повідомив на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Ми пропонуємо більш жорсткий карантин, будемо пропонувати обмежувати мобільність людей, щоб планово і без великих навантажень пройти пікове зростання хворих на коронавірусну хворобу. Ми детально вивчаємо ситуацію в країнах Європейського Союзу і прогнозуємо, що найближчим часом нас очікує пікове зростання коронавірусної хвороби на території України", - пояснив він.

У зв'язку з цим і пропонуються посилені заходи, оскільки розрахунки МОЗ показують, що за умови введення додаткових заходів щодо ізоляції і обмеження мобільності можна значно знизити кількість критичних випадків і смертей.

Нагадаємо, Кабмін вирішив запровадити більш жорсткі заходи для запобігання поширенню коронавірусу до 24 квітня 2020 року. Серед них - домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком більш ніж 60 років, обмеження відвідування парків і зон відпочинку та інше, заборона на переміщення вулицями більш ніж двох осіб, перебування в громадських місцях без маски або респіратора.

Раніше до таких заходів вдалися в Тернополі. Зокрема, заборонено перебування в місцях відпочинку, на вулицях, у парках і скверах груп більше двох осіб і перебування на вулицях дітей віком до 14 років без супроводу дорослих, а дітей віком 14-18 років - без відома батьків або опікунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram