ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновник одного з міністерств передавав секретні документи про оборону України

Одержувачі цієї інформації встановлюються.

Чиновник одного з міністерств передавав секретні документи про оборону України
Фото: ssu.gov.ua

СБУ викрила чиновника одного з міністерств України, який незаконно передавав секретні документи.

Він є держслужбовцем категорії "А", тобто належить до вищого рангу державної служби, уточнили в пресслужбі СБУ. Він копіював і пересилав електронною поштою невстановленим особам секретний документ.

"Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні і сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці", – йдеться в повідомленні.

Своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітету, територіальній цілісності, обороноздатності і державній безпеці України.

Фото: ssu.gov.ua

2 квітня в його робочому кабінеті й за місцем проживання провели обшуки. Вилучено мобільний телефон і планшет, у яких виявлено пересланий секретний документ і інші службові документи.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, що згідно із законом "Про державну службу", держслужбовцями категорії "А" є:

  • керівник Апарату парламенту і його заступники;
  • керівник апарату постійно діючого допоміжного органу, створеного президентом;
  • державний секретар Кабміну і його заступники, державні секретарі міністерств;
  • керівники центральних органів виконавчої влади, які не є членами Кабміну, і їх заступники;
  • керівники апаратів КС, Верховного суду, вищих спеціалізованих судів, їх заступники, керівники секретаріатів ВСП, ВККСУ та їх заступники, голова Державної судової адміністрації та його заступники;
  • керівники державної служби в інших державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України та їх заступники.

Імені та посади фігуранта справи в СБУ не розголосили.

Нагадаємо, 4 лютого слідчі територіального управління ДБР у Києві затримали чиновника секретаріату Кабінету міністрів при отриманні 2 млн гривень хабара від представника будівельного бізнесу.

Загальна сума хабара, яку вимагав підозрюваний, 2,5 млн гривень. "Відкат" призначався за підписання актів прийому-передачі виконаних будівельних робіт та відкликання судових позовів до підрядника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram