ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція припинила діяльність фейкової фінансової біржі

Організатори обіцяли вкладникам високий прибуток, але торги не проводили.

У Львові співробітники кіберполіції припинили незаконне функціонування фейкової фінансової біржі. Шахраї створили кілька фіктивних вебресурсів для махінацій на фінансовий ринках, повідомили в пресслужбі кіберполіції.

Вони обіцяли високий прибуток і закликали громадян вкладатися у фінансові операції. Свій кол-центр шахраї розмістили у Львові - у ньому працювали понад 40 осіб.

"Порушники на вебресурсах імітували проведення торгів на світових фінансових ринках, які насправді не відбувалися. Після цього вони привласнювали гроші вкладників", - додали правоохоронці.

В офісі кол-центру під час обшуків вилучили комп'ютери, флешки, сервер із мережевим обладнанням, реєстратор, чорнові записи та бухгалтерську документацію.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Ведеться встановлення всіх учасників фінансових махінацій.

Нагадаємо, також у березні кіберполіція викрила багатомільйонну схему шахрайства на авіаперевезеннях. Підозрювані вели протиправну діяльність на території Києва, Одеси і Миколаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram