ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті горіла "долина нарцисів"

Пожежа сталася через підпал сухої трави.

Фото: https://www.facebook.com/DsnsZakarpattya

У Закарпатській області у п'ятницю, 27 березня, загорілася "долина нарцисів" у Карпатському біосферному заповіднику. Про це повідомили в ДержНС.

Рятувальники виїхали на гасіння пожежі о 16:35. Пожежу ліквідували о 19:08. Скільки гектарів заповідника вигоріло, не уточнюється.

"Чиясь недбалість і дурість ледь не знищила "родзинку" Закарпаття - долину нарцисів. Закарпатці, ви серйозно? Невже жага спалювання торішнього сухостою сильніша ніж здоровий глузд? Припиніть практику "вогневого" прибирання і краще зробіть щось корисне для нащадків", - написали у відомстві.

Тільки за останню добу на Закарпатті зафіксовано 33 пожежі через спалювання сухої трави в різних районах області. У двох випадках вогонь пошкодив будівлі, ще два загоряння сухостою призвели до пожеж на території лісгоспів.

"Долина нарцисів" є унікальним ботанічним об'єктом, де розташована найбільша в Середній Європі ділянка нарциса вузьколистого. Популяція збереглася з післяльодовикового періоду і має реліктовий характер. Нарцис вузьколистий занесений до Червоної книги України.

Фото: wikipedia.org

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram