ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА спростувала інформацію про заборону на в'їзд приватного транспорту до Києва

Обмеження діє тільки для автобусів міжміського та міжобласного сполучення.

КМДА спростувала інформацію про заборону на в'їзд приватного транспорту до Києва
Фото: facebook/Mysh Mark

Київська міська держадміністрація спростувала інформацію про заборону на в'їзд і виїзд приватного транспорту зі столиці. В'їзди і виїзди з Києва не закрили, а контролюють співробітники поліції і муніципальної варти, йдеться на сторінці КМДА у facebook.

"В'їзд до Києва легковим транспортом не обмежено. На сьогодні діє обмеження на в'їзд автобусів міжміського та міжобласного сполучення. Діє воно з 17 березня. У разі погіршення епідеміологічної ситуації - будемо ухвалювати інші рішення", - повідомив радник мера Києва і секретар штабу з ліквідації наслідків НС Володимир Бондаренко.

Він додав, що термометрія на в'їздах буде здійснюватися наразі вибірково, у разі погіршення ситуації - стане обов'язковою.

"Блок-пости на в'їздах до Києва працюють вже тиждень. На них чергує поліція і муніципальна варта. Всі обмеження, встановлені для міста Києва, синхронізовані з рішеннями Кабінету Міністрів України. Тобто: в'їзди і виїзди зі столиці не закриті, а контролюються", - зазначив Бондаренко.

Водночас населенню рекомендують обмежити пересування на власних автомобілях між населеними пунктами, районами та регіонами України, якщо для цього немає необхідності.

Раніше народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко опублікував у своєму телеграм-каналі розпорядження КМДА про умови пропускного режиму в столиці у зв'язку з поширенням коронавірусу, прокоментувавши, що в'їзд до Києва нібито заборонений до 24 квітня. Однак у документі про це не йдеться.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що закриє в'їзд і виїзд з Києва, якщо ситуація з коронавірусом у столиці почне різко погіршуватися. Він додав, що якщо кияни будуть дотримуватися обмежувальних заходів, то це не буде потрібно.

Кількість хворих на коронавірус у Києві за останню добу зросла на 19 осіб - до 74. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram