ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі ООС заявили про підготовку провокацій на КПВВ з боку бойовиків

З 28 березня обмежать в'їзд у зону ООС з боку Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей.

У штабі ООС заявили про підготовку провокацій на КПВВ з боку бойовиків
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua/

Проросійські бойовики на Донбасі готують провокацію на контрольних пунктах в'їзду / виїзду в зв'язку з тимчасовим призупиненням пропуску осіб та транспортних засобів через лінію розмежування.

Про це інформує пресцентр операції Об'єднаних Сил.

У штабі нагадали, що з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції з 21 березня тимчасово призупинено пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування. Однак командуванням Об'єднаних сил робляться виключення при наявності у людей критичних життєвих ситуацій або обставин гуманітарного характеру.

"Такий гуманний підхід викликає невдоволення у збройних формувань Російської Федерації. Отже, російська окупаційна влада в черговий раз вирішила вдатися до провокацій, спрямованих на дискредитацію України в очах світової спільноти", - йдеться в повідомленні.

За перевіреною інформацією, 28 березня представниками російсько-терористичної адміністрації планується організувати постановочну провокаційну ситуацію на одному з КПВВ. Окупанти вже підготували кілька автобусів (по 10-20 цивільних осіб в кожному), які повинні прибути в один з КПВВ і інсценувати конфлікт зі "злочинним недопуском громадян України додому". При цьому висвітлювати цю провокацію повинні спеціально запрошені російські пропагандисти.

Раніше повідомлялося, що після введення карантину кількість перетинів лінії розмежування з ОРДЛО знизилася в 56 разів. Після заборони "ДНР" на виїзд показник знову зріс.

Нагадаємо, з 8 ранку 28 березня вводяться обмеження на перетин лінії проведення операції Об'єднаних сил з боку Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram