ГоловнаСуспільствоЖиття

З Нью-Йорка вилетів спецрейс МАУ з 354 українцями на борту

"Українські дипломати і консули працювали 24/7, щоб координувати повернення громадян, які застрягли в США через карантин".

З Нью-Йорка вилетів спецрейс МАУ з 354 українцями на борту
Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Перший спеціальний комерційний рейс "Міжнародних авіаліній України" з 354 українцями на борту, які не могли дістатися додому після закриття кордонів через пандемію коронавірусу, вилетів із Нью-Йорка до Києва.

Про це повідомила пресслужба українського посольства в США.

"Українські дипломати і консули в США працювали 24/7, щоби координувати повернення громадян в Україну, які через загрозу коронавірусу і, як наслідок - закриття авіасполучення, застрягли на території США. Ми дякуємо МАУ за спільну роботу і можливість здійснити такий спеціальний рейс через Атлантику. Ми також вдячні за розуміння і витримку безпосередньо пасажирам, які оперативно реагували на ситуацію, купували квитки, добиралися з різних куточків США в Нью-Йорк", - ідеться в повідомленні.

Серед пасажирів - 39 дітей, які навчалися в США за програмою FLEX, а також двоє українських ветеранів, які через втрату зору проходили реабілітацію в Штатах.

"Окрема подяка нашим партнерам, зокрема Державному департаменту США, Посольству США в Україні, Міжнародної організації цивільної авіації, місцевій владі американських штатів за підтримку", - заявили в посольстві.

Усім пасажирам передали партію масок KN90, які екіпаж роздасть їм перед посадкою в Борисполі.

Нагадаємо, останнім часом майже 95 тисяч українців повернулися на батьківщину завдяки дипустановам. Крім того, 160 громадян України зараз перебувають на карантині в різних країнах світу. Четверо громадянок України за кордоном померли.

25 березня уряд України ввів режим надзвичайної ситуації по всій території країни і продовжив карантин до 24 квітня.

Зазначимо, що станом на 26 березня США обігнали Китай за кількістю заражень коронавірусом (82040 випадки в США і 81782 у Китаї).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram