ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС направило в регіони експрес-тести і засоби захисту для медиків і правоохоронців

До ранку вівторка, 24 березня, всі області будуть забезпечені мінімальним набором експрес-тестів.

Міністерство внутрішніх справ направило в регіони експрес-тести і засоби захисту для медиків і підрозділів правоохоронців.

Фото: mvs.gov.ua

Про це інформує пресслужба МВС.

"Експрес-тести, захисні костюми, маски, санітайзери для медиків, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби і ДержНС відправлені в усі регіони країни. Це перший раз, але не в останній", - зазначив міністр внутрішніх Арсен Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що це перша партія експрес-тестів, яку привезли в понеділок вночі літаком Збройних сил.

Вантаж буде розподілено по країні. У ті області, які розташовані біля Києва, тест-системи доставляються автотранспортом, у віддалені регіони будуть летіти літаки Нацгвардії. Цей вантаж буде розподілено і автомобільним транспортом буде розвозитися по областях.

Геращенко зазначив, що до ранку вівторка, 24 березня, всі області України будуть забезпечені мінімальним набором експрес-тестів, а також усім необхідним для медиків, поліцейських, прикордонників, гвардійців, рятувальників.

Нагадаємо, вночі 23 березня в Україну з Китаю прибув літак з партією тестів на коронавірус. Військовий борт привіз два види тестів: для ПЛР і 250 тис. тестів для експрес-діагностики.

Станом на вечір 22 березня в Україні офіційно підтвердили 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за введення надзвичайного стану через епідемію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram