ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кличко розповів про 4 останніх випадки коронавірусної хвороби в Києві

Усі пацієнти або повернулися з інших країн, або контактували з хворими COVID-19 людьми.

Кличко розповів про 4 останніх випадки коронавірусної хвороби в Києві
Фото: EPA/UPG

У Києві 23 березня коронавірусна інфекція підтвердилася у ще 4 пацієнтів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці в Facebook. 

"Сьогодні вдень ми отримали від "Київського міського лабораторного центру МОЗ України" ще 4 підтверджених випадки захворювання коронавірусом. Тобто кількість киян, які захворіли COVID-19, зросла в Києві до 28", - повідомив Кличко, який веде власну статистику коронавірусної інфекції. Це все ще на один випадок менше, ніж напередодні повідомили в Центрі громадського здоров'я.

Так, хвороба підтвердилася у 17-річної дівчини, яка повернулася з Лондона, 53-річної жінки, яка контактувала з хворим на коронавірус з Київської області, 28-річної жінки, яка повернулася з Австрії, і 21-річного хлопця, який був в контакті з хворим родичем.

Двоє з цих пацієнтів перебувають в Олександрівській лікарні, ще двоє самоізолювалися вдома і лікуються під контролем лікарів.

Кличко заявив, що загроза можливого швидкого поширення інфекції виникає і через те, що спецрейсами в Україну повертаються десятки тисяч українців.

"Я звертаюся до МВС, щоб посилити контроль за дотриманням киянами строгих обмежувальних заходів, особливо тими, хто прибуває в країну", - повідомив Кличко.

Нагадаємо, раніше в Києві за добу виявили 14 лабораторно підтверджених випадків. Це вісім жінок у віці від 25 до 49 років і шість чоловіків у віці від 23 до 56 років.

22 з 24 випадків інфікування - привізні (з Франції, Іспанії, Німеччини), два - місцеві (з Житомирської області та Києва).

Госпіталізовано тільки 13 чоловік, інші 11 перебувають на самоізоляції і отримують лікування вдома під контролем лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram