ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Дніпропетровській області оголосили режим надзвичайної ситуації

Для мобілізації сил і засобів цивільного захисту створено спеціальний штаб.

У Дніпропетровській області оголосили режим надзвичайної ситуації
На контрольно-перевірочних пунктах поліція почала перевірку та контроль пересувань для забезпечення карантинних заходів в країні
Фото: mvs.gov.ua

На позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про введення режиму надзвичайної ситуації.

Про це повідомляють на сайті обласної державної адміністрації.

"Дніпропетровська область ввела надзвичайний стан, щоб максимально убезпечити людей від коронавірусної інфекції. Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо жорстко стежити за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися", - заявив голова ОДА Олександр Бондаренко.

Він також зазначив, що режим НС чітко визначає спосіб координації органів державної влади.

"Все - для оперативного реагування на виклики в умовах всесвітньої пандемії, недопущення подальшого поширення інфекції та мінімізації її негативних наслідків", - пояснив Бондаренко.

Комісія визначила епідемічну ситуацію на території області як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру. Відзначається, що для мобілізації сил і засобів цивільного захисту в області створено штаб, основне завдання якого - моніторинг епідситуації в регіоні, прогнозування зони можливого поширення загрози і організація заходів боротьби.

Нагадаємо, станом на 20 травня в Україні є 26 підтверджених випадків COVID-19. Два з них зафіксували в Дніпропетровській області.

Раніше рішення про введення режиму надзвичайної ситуації були прийняті в Київській, Житомирській та Чернівецькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram