ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму оштрафували імама сімферопольської мечеті "за місіонерську діяльність"

Суд призначив Дервішеву покарання у вигляді адміністративного штрафу розміром 5 тис. рублів.

У Криму оштрафували імама сімферопольської мечеті "за місіонерську діяльність"
Фото: crimean-process.org

Суд анексованого Росією Сімферополя після семи засідань визнав винним імама Сімферопольської мечеті Расима Дервішева в "здійсненні місіонерської діяльності".

Про це повідомляє "Крымский процесс".

Зазначається, що Дервішева визнали винним в адміністративному правопорушенні за ч. 4 ст. 5.26 КпАП (здійснення місіонерської діяльності з порушенням вимог законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та про релігійні об'єднання).

Суд призначив Дервішеву покарання у вигляді адміністративного штрафу розміром 5 тис. рублів.

Раніше під час одного із засідань до суду прибули кілька людей, які не змогли пояснити, для чого. Також повідомляється, що один зі свідків обвинувачення Сервер Джелялов заявляв про те, що його свідчення не є правдивими і він їх не давав, а підписав заповнений бланк, не читаючи. Інший свідок відмовився з'явитися до суду, стверджуючи, що його життю і здоров'ю загрожує небезпека.

Крім того, під час судового процесу допитали трьох фахівців-релігієзнавців, з яких тільки один зміг побачити ознаки місіонерської діяльності, але не зміг аргументовано пояснити, на чому базуються його висновки.

У дебатах адвокат імама Айдер Азаматов заявив, що в діях Дервішева немає складу адміністративного правопорушення, яке йому закидають, і закликав суд припинити справу. Сам обвинувачений зазначив, що "з представленим рівнем доказів навіть ранкову зарядку можна оцінити як місіонерську діяльність".

Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денісова заявила про систематичне порушення прав кримських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram