ГоловнаСуспільствоПодії

Український кіберальянс повідомив про припинення співробітництва з органами держвлади до зняття звинувачень

Члени організації наполягають, що не мають жодного стосунку до злому систем Одеського аеропорту.

Український кіберальянс повідомив про припинення співробітництва з органами держвлади до зняття звинувачень
Фото: facebook.com/UkrainianCyberAlliance

Український кіберальянс повідомив про припинення роботи, поки з його учасників не знімуть звинувачення у зломі системи Одеського аеропорту і не перепросять. Про це повідомив представник альянсу на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна"

"Ми зупиняємо всю діяльність у цій країні, поки не буде встановлена справедливість, з наших членів не будуть зняті ці абсурдні звинувачення і не буде перепрошень. Ми в цьому випадку вимагаємо сатисфакції з боку правоохоронних органів і представників влади", - заявив Тім Карпінський.

Він уточнив, що альянс припиняє діяльність, пов'язану зі співпрацею з державними та правоохоронними органами країни.

"Нас звинувачують як групу людей. Тобто ми всі сиділи за клавіатурою і писали повідомлення", - повідомив кіберексперт Андрій Перевезій.

Він повідомив, що за рік до цих звинувачень Олександр Галущенко знайшов вразливі місця Одеського аеропорту і передав ці дані в СБУ і аеропорту. За тиждень до того сам Перевезій знайшов витік даних Одеського аеропорту в публічний простір, і ця інформація також була передана. Ще через тиждень після цього систему аеропорту зламали.

Члени альянсу також заявили, що під час обшуків правоохоронці порушували Кримінально-процесуальний кодекс України, зокрема вилучили частину техніки, в тому числі неробочу.

Нагадаємо, 25 лютого в активістів і у співзасновників громадської організації "Український кіберальянс" пройшли обшуки. Їх звинуватили у зломі систем Одеського аеропорту і виведенні на інформаційне табло образливого напису, адресованого екоактивістці Греті Тунберг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram