ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ виділив понад 73 млн гривень на ремонт шкільних туалетів

Найбільше туалетних кімнат планують відремонтувати в Деснянському районі столиці.

Київ виділив понад 73 млн гривень на ремонт шкільних туалетів
Архивное фото
Фото: alexcheban.livejournal.com

Цього року в школах Києва активно ремонтуватимуть туалети. На це передбачено понад 73 мільйони гривень.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

Відзначають, що дві третини з виділених коштів підуть на капітальний ремонт, а інша частина - на поточні витрати.

Найбільше туалетних кімнат планують відремонтувати в Деснянському районі, де передбачено для цього 13,2 млн грн.

"Разом з групою експертів ми розробили рекомендації для осучаснення туалетів у школах. Зокрема, передбачається повна заміна застарілого сантехнічного обладнання, вентиляції, мереж водопостачання, електричних мереж і каналізації. Нова сантехніка повинна бути сучасною і зручною: ми відмовляємося від підлогових (так званих "чаш Генуя") і рекомендуємо звичайні, якісні унітази, умивальники й іншу необхідну сантехніку. Таким вимогам відповідатимуть вбиральні після капітального ремонту. Діти в кожній навчальній установі Києва повинні почуватися комфортно, як удома", - зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Крім того, рекомендації передбачають окремі вимоги до ремонтних робіт залежно від особливостей дітей. Так, туалети для 1-4 класів повинні обладнати дитячими унітазами й окремими перегородками не нижче за 1,75 м, а висота раковини не повинна перевищувати 0,5 м.

Для учнів 5-12 класів кожен санвузол повинен включати окреме приміщення для умивальників і окреме - для туалетних кабінок. Усі кабінки повинні бути розділені перегородками й обладнані дверцятами. У складі санвузла для дівчат облаштовуватимуть окрему гігієнічну кабіну, обладнану унітазом, умивальником і гігієнічним душем.

"Ми передбачили вимоги для оснащення окремих кабін для дітей з інвалідністю. В універсальній кабіні, крім умивальника й унітазу, буде простір для розміщення колісного крісла, поручні, поворотні або відкриті сидіння, дзеркала на відповідній висоті, гачки для одягу, милиць або іншого приладдя. Така кабіна обов'язково має бути на першому поверсі кожного навчального закладу", - додав Мондрієвський.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Кабмін виділив 44 млн на "теплі" туалети і 400 млн на їдальні в школах.

У 2018 році Міносвіти виділило 267 млн гривень на "теплі" туалети в сільських школах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram