ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві створять нове відділення реабілітації для дітей з інвалідністю

Для створення центру у 2020-2021 роках реконструюють будівлю в Оболонському районі.

У Києві створять нове відділення реабілітації для дітей з інвалідністю
Фото: надано благодійним фондом Інститут раннього втручання

У Києві створять нове відділення медико-соціальної реабілітації Центру реабілітації дітей з інвалідністю. Про це повідомив пресцентр КМДА з посиланням на відповідне розпорядження КМДА №287.

Для створення центру у 2020-2021 роках реконструюють громадську будівлю спального корпусу №1 комунальної організації «Територіальне медичне об'єднання санаторного лікування в місті Києві» на вул. Миколи Юнкерова, 28 в Оболонському районі.

«Ми хочемо створити розгалужену систему реабілітації для дітей з інвалідністю протягом найближчих років. Побудова цього відділення забезпечить створення доступної і сучасної комплексної стаціонарної бази цілодобового перебування з послугами реабілітації та новітніми для України технологіями», - зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Департаменту соцполітики, який визначено замовником робіт, доручено в установленому порядку отримати вихідні дані для проєктування, визначити генеральні проєктні та підрядні будівельні організації, забезпечити у 2020 році розробку, експертизу і затвердження проєктної документації.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року президент Володимир Зеленський підписав закон про виділення 200 млн гривень з президентського фонду на добудову лікувально-діагностичного комплексу національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Закон дозволить прискорити добудову дитячої лікарні на 4-5 місяців і запустити новий корпус уже наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram